octombrie 08, 2008

International Train the Trainers

International Train the Trainers

– feel the vibe, pump up the energy -


În septembrie a avut loc o conferinţă internaţională de pregătire pentru viitorii traineri, organizată de AIESEC Braşov.

Chair a fost Borge Henno venit tocmai din Norvegia şi o parte din facilitatori din Hong Kong (Freddy) şi Republica Cehă (Hanna). De asemenea, am avut participanţi din toată lumea : Turcia, Macedonia , Egipt fiind doar câteva din ţările participante.

Ziua 1 : Acomodarea, cazarea în Brasov , la cămin, pe Colină.

De la ora 2 am avut parte de un Treasure Hunt în care ne-am împărţit pe echipe şi practic jucându-ne am descoperit frumuseţile Braşovului şi partea istorică.

Ziua 2 : De la ora 7 30 am avut parte de o trezire specific AIESEC , Kitz şi-a făcut apariţia pe la uşi bătând şi strigând: “Wake up man!” Prima zi de lucru am colaborat, începătorii cu avansaţii şi am avut traininguri comune. Au fost mici pauze şi ziua s-a încheiat cu un Learning Circle unde ne-am dovedit capacităţile de Facilitatori şi apoi cu o Evening Planary. Am avut şi un Global Village unde fiecare şi-a prezentat ceva specific din oraşul sau ţara de origine.

Ziua 3 : Descopeream lucruri noi şi foarte utile în pregătirea şi susţinerea unui training şi observam că unele lucruri nu erau străine, le aflasem la TTT-ul organizat la Sătic.

A urmat un training pe NLP, susţinut de Bogdan Grigore de la firma BOOM şi am aflat multe lucruri despre autocontrol şi despre cum să captezi atenţia audienţei.

Următorul training a fost despre Managing difficult situations, Stefan Pălărie fiind trainerul nostru experimentat, care ne-a dezvăluit secretele succesului şi cum să ieşim din situaţiile incomode.

Ziua s-a încheiat cu Debriefing Techniques, un training pe cum să facem un Wrap-up, cum să comentam un filmuleţ sau să contruim ideile pe baza acestuia.

Evening planery şi un mic party afterhours.

Ziua 4 : Am avut un training pe Maximizing Retention Rate în care am aflat mai multe despre cum învaţă şi reţine un adult detaliile şi cum ar trebui să organizăm noi, ca traineri, procesul în sine. Popic ne-a arătat cateva metode prin care, cu puţine cuvinte îi putem face pe ceilalţi să reţină esenţialul şi apoi să dezvolte singuri ideea.

Au urmat două traininguri pe Communication skills în training şi Attitude Control + Feedback. Aici am aflat barierele care apar în livrarea unui training şi cum le putem depăsi.

În legătură cu Attitude Control + Feedback, Doru de la Dale Carnegie ne-a arătat pentru ce este important Feedback-ul şi cum ar trebui să-l folosim. Am mai vorbit despre ce înseamnă Active listening şi cât de important este să fii un ascultator activ şi de Assertiveness.

Ziua 5 : Am avut un workshop de la firma Autoliv în care am pus în practică unele din cunoştinţele acumulate în descursul celorlalte zile şi am avut posibilitatea să lucrăm iarăşi în echipă. De la ora 11 au început simulările.

A fost o experienţă minunată, ar fi multe de zis şi de povestit, am întâlnit persoane deosebite cu care ţin legătura , am descoperit o noua lume, tradiţii noi, mi-am clarificat ideile cu privire la Trainer , munca acestuia, livrarea şi succesul unui training.

În încheiere vă las câteva poze şi un filmuleţ, surpriza pe care Mita din Braşov ne-a făcut-o la închiderea conferinţei ...enjoy...

http://www.youtube.com/watch?v=QdHls_-J7rk


Renata Zidăroiu

octombrie 01, 2008

Salutari din Copacabana, Brazilia

Alexandra, coach-ul nostru, ne saluta din Copacabana, Brazilia si ureaza cele mai bune lucruri pentru AIESEC Pitesti!