noiembrie 29, 2008

Pe 1 noiembrie 2008 a avut loc Recicliada !

Pe 1 noiembrie 2008 a avut loc Recicliada, primul eveniment din cadrul proiectului Arges in Verde.



Dar ce inseamna Arges in Verde? A inverzit Argesul?





Nu, cel putin nu inca, este toamna. ARGEŞ ÎN VERDE este cel mai ambițios proiect de responsabilitate socială iniţiat de un ONG din Piteşti, ca răspuns la problemele de mediu resimţite şi în zona noastră. Prin acest proiect ne propunem sa punem in evidenta problemele de care sufera mediul in care traim (lipsa spatiilor verzi, multitudinea de masini, defrisarile, poluarea raului Arges, etc). Tragem un semnal de alarma in aceasta privinta, deoarece ce inca mai avem in ziua de azi s-ar putea ca maine sa nu mai fie.




Ce a însemnat Recicliada?



O amplă campanie de reciclare baterii şi hârtie dar şi un frumos concurs între şcolile şi liceele din Piteşti.

În prima parte a activităţii elevii au strâns cantităţi de deşeuri de hârtie în incinta şcolilor sau liceelor, care ulterior au fost duse la un centru de colectare a hârtiei. În total, s-au strâns 9,9 tone de hârtie de la 23 de şcoli şi licee. Ce-i drept a fost o munca titanica...dar ne-am descurcat.







La cea de a doua parte a RECICLIADEI au participat 19 şcoli şi licee care s-au întrecut într-un concurs menit să atragă atenţia asupra problemelor mediului, care s-a desfăşurat în cadrul Jupiter City. Fiecare instituţie participantă a fost reprezentată de o echipă formată din 6 oameni( 5 elevi şi un profesor coordonator), care a avut de pregătit 3 creaţii pe teme prestabilite din domeniul dezvoltă­rii durabile – un desen pe tema reciclării, o machetă din materiale neconvenţiona­le, un spot video(doar pentru licee) şi o poezie(doar pentru şcolile generale).



Tot în cadrul acestui eveniment public a fost premiata şcoala care a strâns cea mai mare cantitate de hârtie pe număr de elevi, şi anume Şc. Gen Nr. 8, dar şi liceul care a strans cea mai mare cantitate de hârtie pe număr de elevi, şi anume CNL Zinca Golescu.






Câştigătorii au fost:



Pentru şcoli:

  1. Premiul I - Sc, Gen. Nr. 10
  2. Premiul II - Sc. Gen Nr. 15
  3. Premiul III - Sc. Gen. Nr. 8



Pentru licee:

  1. Premiul I - Ion Cantacuzino
  2. Premiul II - Zinca Golescu
  3. Premiul III - Mihai Viteazul





De asemena a fost premiat şi cel mai bun afiş realizat de o şcoală şi anume Şc. Gen. Nr. 8, dar şi cel mai bun afis realizat de un liceu, şi anume Ion Cantacuzino.

Evenimentul de la Jupiter City a fost un moment important pentru cei care au participat la oraganizarea sa, a reprezentat recompensa mult asteptata pentru munca depusa.





Cristina,



Talent Management Member