decembrie 12, 2008

WintCO & MCC 2008 !!!

WintCO este o conferinţa de iarna care are ca scop pregătirea noilor comitete de conducere locale AIESEC, în anul 2009-2010. Delegaţii/participanţii la aceasta conferinţă sunt membrii AIESEC din cele 13 comitete locale, care tocmai au fost aleşi într-o poziţie de conducere, persoane care au dezvoltat nişte competente personale şi profesionale, şi care sunt apţi de a conduce şi dezvolta comitetele locale în anul ce va urma.

De asemenea are loc alegerea noului comitet de conducere AIESEC România 2009-2010 in cadrul conferintei MCC ( Members Committe Conference - conferinta localelor din AIESEC Romania)

AIESEC Romania este unul dintre cele mai recunoscute comitete naţional din reţeaua AIESEC Internaţional, recunoscut pentru calitatea şi dezvoltarea pe care o oferă membrilor săi.

wallpaper

Detalii:

- Perioada: 17 - 21 decembrie

- Locatia: Olanesti, Hotel Parang

- Participanti:

150 de membrii din 13 comitete locale: Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Tg. Mureş, Timişoara.




decembrie 10, 2008

LCC 2008..time to choose!

LCC, sau mai exact Local Committe Conference, este o conferinta de alegere a noii conduceri AIESEC Pitesti.

Un conglomerat de sentimente, strategii, emotii si membrii.

Deocamdata trec prin experienta asta, ca majoritatea colegilor mei, ca membru care testeaza atitudinea, abilitatea, competenta viitorului presedinte al AIESEC Pitesti, dar si a vicepresedintilor care candideaza pe diferite departamente.

Am avut curajul de a candida ca vicepresedinte pe aria de Communication, de a fi in partea cealalta a scenei, de a experimenta un interviu in fata a peste 15
oameni care te bombardeaza cu intrebari, menite sa descopere daca esti potrivit sau nu.

Inafara de faptul ca eram cea mai agitata persoana de pe pamant, nu mai puteam respira si aveam o greutate pe umeri de care am scapat dupa ce am terminat interviul.

LCC nu s-a terminat inca, finalul nu s-a scris inca...






Pani,

Communication Member

Cum se mănâncă emoţii pe pâine…

Un gol imens în stomac…care tinde să se tranforme în gaură neagră. tremurat de voce şi mişcări necontrolate ale mâinilor..nici toată apa din lume nu ar putea să îmi hidradeze gâtul uscat… multe priviri “de control” aţintite asupra mea.

Ţin în mână o portocală pe care o frământ de zor…mă pregătesc să primesc cele mai grele întrebări din lume.

La început încerc să îmi maschez emoţiile, vorbind…Vorbind mult,din ce în ce mai mult!

Aşa a început interviul meu pentru poziţia de preşedinte AIESEC Piteşti…

Povestea a început…


Maria,

Vicepresedinte Talent Management

www.mariamatei.wordpress.com




decembrie 06, 2008

NPS 2008..in spatele scenei!

NPS sau Conferinta Nationala de Pregatire pentru membrii AIESEC Romania :)

Dupa ce Lumy, Vlad, Andrei, ne-au povestit experientele lor ca membrii organizatori ai unei conferinte nationale, a venit randul lui Bogdan, Adriana si Andra sa profite de aceasta oportunitate.

Destul scris, e randul filmuletelor!










decembrie 05, 2008

Ce a insemnat LTS AUTUMN 2008 pentru ei...


„O conferinta plina de dinamism, traininguri, dezvoltare si voie buna in ritmurile anilor 90”

Victor Stanescu

„LTS-ul din toamna a reusit sa apropie grupul AIESEC prin faptul ca ne-a oferit cadrul pentru a putea sa ne descoperim unii pe altii. ”

Adriana Botescu


  


„A fost prima experienta in care am avut de-a face cu oameni necunoscuti cu care a trebuit sa invat sa lucrez cat mai repede ca sa ma descurc. a fost o super experienta mai ales multumita OC-ului. Asa ca multumesc!”

Catalina Voicu

"LTS Autumn a fost una din experientele din care am avut foarte multe de invatat. A fost prima experienta de Leader al unei echipe... am vazut ce inseamna sa fii un leader, sa coordonezi o echipa, sa dai task-uri etc. Deasemene ca in orice munca de echipa, mai multe personalitati s-au ciocnit si au aparut si unele scantei, dar nimic peste care nu s-a putut trece. In final totul a fost bine, rezultatul a fost cel dorit iar toti delegatii s-au simtit foarte bine la aceasta conferinta. Sunt sigur ca majoritatea nu o vor uita niciodata."

Marius M.(OCP) 


 


"LTS pentru mine... in cele 4 zile am fost pusa in diverse situatii mai mult sau mai putin placute: am tipat, m-am certat si am certat, m-am jucat, dar cel mai mult am muncit, nu stiu daca toate astea s-au vazut, dar a fost pana la un punct provocarea cea mai dificila in acel moment... ma bucur ca am trecut peste aceasta experienta cu rezultate bune si LTS-ul va ramane un moment de care o sa-mi amintesc mereu: conferinta in care am schimbat vietiile unor oameni, inclusiv pe a mea :) "

Gabi Diaconescu (OC)

decembrie 04, 2008

Welcome to the nineties Dear Dracula!


...Si cam asa incepe LTS Autumn 2008....Undeva in Capataneni, cazati la pensiunea Dracula, @π scrie o alta pagina frumoasa din albumul experientei AIESEC, in ritmul anilor 90, cu un „Return to innocence” pe fundal. Prima zi, ca de obicei, e de incalzire, asa ca oamenii nostrii, membrii noi si vechi, s-au acomodat, OC-ul si-a facut proba de 2,10; 2,10 si a urmat un team building ca sa ne cunoastem mai bine.

Cuvintele sunt prea putine pentru a exprima bucuria, uimirea pe care o simti atunci cand iti depasesti limitele : echilibru, incredere, flexibilitate, in schimb poate ajuta pozele de atunci. Munciti, distrati si cu pofta de a invata noi lucruri membrii AIESEC au trecut la cina pentru a-si incarca bateriile.Masa in schimb a venit si cu musafiri, incepusera sa se stranga deja si alumnii.

A doua zi a inceput frumos.... mic dejun, cafea si o frumusete de agenda cu traininguri.In timp ce noii membrii priveau cu ochii mari si savurau fiecare training deoarece totul era nou si interesant, membrii vechi aprofundau lucruri stiute, redescoperindu-se pe sine. Parte care mereu place marelui public.....Global Village!!!Membrii noi s-au prezentat foarte bine, entuziasmati, reusind sa faca din micile proiecte o dovada ca merita sa se alature LC-ului.Daca in LTS-ul trecut echipa Turciei uimea lumea cu covorasul si prosoapele folosite pe post de turbane , in LTS-ul acesta Belgia castiga voturile fiind reprezentata de un adevarat cavaler.

Ajungem again la party unde, ca de obicei lumea s-a cunoscut mai bine,si mai bine, a legat prietenii...a fost o noapte cu cantec, melodia preferata fiind „LA MULTI ANI” ca doar nu duceam lipsa de Mihai, Gabi si Gabriele.Invitatii speciali au fost Tighi, Panica, Miana si multi alti alumnii.Prietenie e cuvantul perfect pentru a descrie toata seara.

Sambata a fost punctul culminant al conferintei iar simularile au facut deliciul.Pentru membrii vechi, sambata a fost o zi a adevarului: raspunsul sincer la intrebari gen: ’ce fac in AIESEC?’, ’cum impac si scoala si familia cu @ , astfel incat sa am cat mai mult de castigat?’ , a demonstrat acest lucru. Tot atunci s-au inmanat si diplome pentru membrii cu cele mai bune rezultate dar si premiul pentru cei mai activi membrii noi. A urmat o mica piesa de teatru (parte la care s-a ras cu lacrimi) si numirea unor alumnii.Practic sambata este ziua in care traiesti cel mai intens experienta conferintei si observi cat de mult poti asimila intr-o singura zi daca te implici si iti place ceea ce faci.

Duminica dimineata a inceput cu o propunere tare, de invigorare: urcarea a peste 1000 de trepte la Cetatea Poienari.Dupa un coffee break mai lung, AIESEC Pitesti a fost cu adevarat la inaltime, aici poza spune tot. Apoi a urmat inchiderea conferintei ...prezentarea impresiilor, nelipsitele pedepse pentru EB si OC, un power point cu momente de neuitat din LTS si roll call.In ultima zi a conferintei am realizat cat de multe am avut de invatat, am fost fericita ca am putut sa contribui intr-o masura mai mica sau mai mai mare la realizarea ei si tot atunci am avut pentru prima data sentimentul ca stiu ce inseamna AIESEC si cu ce se mananca.

Sper ca pentru toata lumea LTS AUTUMN 2008 o sa ramana o amintire frumoasa sau chiar o lectie de viata.


Laura,

Membru Finance Team

LTS 6-9 noiembrie Capataneni...Welcome to the nineties!



Primul meu LTS.. am fost si sunt inca membru nou.. pe mine unul ma impresionat..dupa a 3-a zi deja nu mai vroiam sa plec.
Trainingurile foarte bine puse la punct ne-au tinut mereu ocupati .. traininguri din care am invatat o groaza si am invatat ce inseamna AIESEC si cam ce se face in organizatie. Organizarea a fost foarte buna, de toata lumea s-a avut grija sa aiba unde sa doarma si s-a avut grija ca toata lumea sa se simta bine Mancarea nu a fost foarte buna dar pentru banii pe care i-am dat nu ma pot plange. Nu m-a deranjat deloc faptul ca nu am avut transportul asigurat.


Pe mine acest LTS ma motivat si ma facut sa vreau sa fac cat de mult pot in AIESEC. Am cunoscut foarte multi oameni noi, oameni care toti aveau un punct comun foarte puternic.. acela fiind AIESEC. As fi regretat daca nu as fi venit, si faptul ca m-am implicat in toata conferinta si am incercat mereu sa fiu activ a fost numai din faptul ca ma atras complet.
Sper sa am cat mai multe experiente de genu in AIESEC si dabia astept sa ma apuc de treaba:)



Multumesc AIESEC pentru acest LTS :)


Vlad Mihailescu
Membru Communication Team