februarie 19, 2009

Viaţa e ceea ce se întâmplă în timp ce faci planuri...

Probabil te întrebi de ce am ales tocmai acest citat pentru a-mi începe mono-dialogul... E foarte simplu: el reuneşte o parte din esenţa vieţii, reprezintă de fapt graniţa dintre cei care trăiesc şi cei care visează că trăiesc. Trebuie să recunosc că şi eu am făcut parte din cei care trăiau în interiorul lor o altă poveste relativ diferită de scenariul realităţii. Fiind o fire perfecţionistă, chiar şi cele mai mici eşecuri aveau impactul unor căderi de la mare altitudine, iar fiecare critică reprezenta o cărămidă din zidul care se ridica treptat între mine şi ceilalţi.

Am reuşit însă să înţeleg că totul este multiperspectivist şi că oriunde m-aş duce şi orice aş face întotdeauna vor exista critici. În definitiv, “ce-ţi cer oamenii e nespus mai puţin decât ce-ţi ceri tu. Ei nu vor decât să joci un rol. Tu vrei să scrii o piesă.” (Constantin Noica). Conştientizând acest lucru, fiecare cărămidă a zidului s-a transformat într-un minunat curcubeu de dorinţe , de aşteptări, speranţe şi împliniri ancorate într-o realitate care, deşi nu s-a schimbat în esenţa ei, a căpătat o altă nuanţă şi un oarecare echilibru. Am început prin urmare să îmi modelez imaginea dorită, numită de unii viitor iar de alţii destin, o hartă cu teritorii pe care în sfârşit pot pune steagul meu.

Sunt sigură ca te întrebi ce legătură are tot ce am spus până acum cu AIESEC. Hmm... Poate nimic sau...poate totul... Este doar o chestiune de perspectivă. Ceea ce îţi pot spune cititorule este ca AIESEC poate fi totul în mii de feluri aşa cum noi putem fi orice, oricând, oriunde atâta timp cât vrem aceasta. Eu asociez AIESEC cu acel ceva care face diferenţa între a vrea şi a face, între a schiţa şi a construi. Reprezintă paleta de culori care mă ajută să îmi modelez viitorul fără teamă, fără reţineri, doar inspirată de parfumul florilor care au început să dea viaţă pânzei.

Cam aşa poate fi descrisă perspectiva mea. Şi pentru a încheia tot cu un citat voi lansa o mică provocare: ”Try again, fail again. Fail better.” (Încearcă din nou, greşeşte din nou. Greşeşte mai bine.) şi nu uita că felul în care ne ridicăm după un eşec arată cine suntem cu adevărat!

Vă pup!:)


Gîlie Maria-Izabela

Membru Finanţe