1. Despre AIESEC
AIESEC în Lume:
AIESEC în Lume:
AIESEC este o platformă de oportunităţi pentru tineri astfel încât să-şi descopere şi să-şi dezvolte anumite abilităţi pentru a avea un impact pozitiv în societate.
Prezentă în peste 800 de centre universitare în 90 de ţări, organizaţia noastră oferă sprijin organizaţiilor (companii, instituţii şi ONG-uri) şi tinerilor să se dezvolte prin intermediul Programului Exchange - schimb internaţional de tineri. AIESEC facilitează acest schimb internaţional de tineri şi susţine activităţi de învăţare prin care oferă tinerilor oportunitatea de a acumula experienţă practică.
Companiile care solicită un tânăr prin Programul Exchange beneficiază de mai multe oportunităţi internaţionale, cum ar fi: contacte în intreaga lume şi posibilitatea de lansare pe alte pieţe. Prin intermediul Programului Exchange anual peste 3500 de absolvenţi, masteranzi şi studenţi, din întreaga lume, lucrează în companii din afara ţării natale.
Valorile AIESEC:
Prezentă în peste 800 de centre universitare în 90 de ţări, organizaţia noastră oferă sprijin organizaţiilor (companii, instituţii şi ONG-uri) şi tinerilor să se dezvolte prin intermediul Programului Exchange - schimb internaţional de tineri. AIESEC facilitează acest schimb internaţional de tineri şi susţine activităţi de învăţare prin care oferă tinerilor oportunitatea de a acumula experienţă practică.
Companiile care solicită un tânăr prin Programul Exchange beneficiază de mai multe oportunităţi internaţionale, cum ar fi: contacte în intreaga lume şi posibilitatea de lansare pe alte pieţe. Prin intermediul Programului Exchange anual peste 3500 de absolvenţi, masteranzi şi studenţi, din întreaga lume, lucrează în companii din afara ţării natale.
Valorile AIESEC:
- Activating Leadership
- Demonstrating Integrity
- Living Diversity
- Enjoying Participation
- Striving for Excellence
- Acting Sustainable
AIESEC în România AIESEC este de 14 ani în România şi a fost printre primele organizaţii non-guvernamentale pentru tineri din ţară, în special în ceea ce priveşte educarea şi dezvoltarea tinerilor. Experienţele de practică, atât în ţară cât şi în strainătate, cursurile interactive, cunoştinţele şi abilităţile oferite de AIESEC în România au constituit un punct forte pentru tinerii care au luat parte la activităţile noastre în tot acest timp.
În prezent AIESEC România este un partener valoros în dezvoltarea reţelelor de tineri antreprenori printr-un proces de învăţare unic. AIESEC Piteşti AIESEC Piteşti este membru al reţelei AIESEC România din martie 2001.
Prin desfăşurarea Programului Exchange a oferit oportunitatea tinerilor studenţi şi absolvenţi din Piteşti de a pleca în stagii internaţionale de lucru, şi a contribuit la dezvoltarea mediului economic local prin aducerea unor tineri străini in companii din Piteşti. Până în momentul de faţă, prin intermediul Programului Exchange, au avut ocazia să plece în stagii de practică 25 de tineri din Piteşti la diverse companii şi instituţii din afara ţării. Deasemenea, au venit în stagii de practică 5 studenţi străini la companii precum Rolast, Beatrice Dealer Mercedes, CRC Calitas.
AIESEC Piteşti işi propune pentru anul 2007 activităţi şi proiecte cu impact în mediul universitar şi în mediul de afaceri din Argeş. Toate aceste activităţi transmit ideea de antreprenoriat şi urmăresc implicarea unui numar cât mai mare de tineri şi companii care să beneficieze de oportunităţile pe care le oferă Programul Exchange şi celelalte proiecte.
2. Programul eXchange
Principalul program pe care AIESEC îl desfasoară de peste 50 de ani este Programul Exchange ce oferă tinerilor oportunitatea de a realiza stagii internaţionale de lucru în companii sau instituţii din străinătate. Prin implicarea în acest program, atât companiile cât şi tinerii, au numeroase oportunităţi de dezvoltare. Companiile care solicită un tânar străin pentru realizarea unui stagiu de lucru au numeroase beneficii, dintre care amintim: - realizarea de contacte în întreaga lume, -oportunitatea de a se extinde pe alte pieţe, - acces eficient, din punct de vedere al costurilor, la resurse umane internaţionale de calitate, - expunere internaţională - organizaţia intră în contact cu diverse practici de afaceri şi culturi.
Tinerii care realizează un stagiu internaţional de lucru prin Programul Exchange au beneficii cum ar fi : - experienţă internaţională într-un anumit domeniu, - posibilitatea de a-şi pune în aplicare cunostinţele academice, - cunoasterea diferitelor practici de afaceri, - interacţiune cu diferite culturi.
Prin Programul Exchange oferim tinerilor oportunitatea de a realiza un stagiu internaţional de lucru într-o companie din străinătate contribuind la dezvoltarea lor profesională şi personală şi, nu în ultimul rand, la dezvoltarea companiilor în care aceste stagii sunt realizate.
Urmărind misiunea AIESEC « Pace şi implinirea potenţialului uman » oferim tinerilor oportunităţi pentru a se dezvolta profesional şi personal, acest lucru având un important rol în dezvoltarea societăţii în care traiesc. Prin intermediul reţelei formate între cele 90 de ţări în care AIESEC este prezent, tinerii reuşesc sa-şi formeze o perspectivă globală a modului de a gândi şi acţiona.
3. Proiectele AIESEC Piteşti
a) Proiecte AIESEC Piteşti adresate companiilor, organizaţiilor non – guvernamentale, studenţilor/absolvenţilor
- Summer school (Scoala de vara)
Profil: Programul are ca scop dezvoltarea abilităţilor personale (comunicare, prezentare, marketing).
Grup ţintă: Elevi din clasele 10-12 şi studenţi, companii ce doresc să se promoveze în rândul acestora.
b) Proiecte AIESEC Piteşti adresate companiilor, organizaţiilor non – guvernamentale, studenţilor/absolvenţilor:
- Recrutare stagiari pentru Programul Exchange
Scop: Recrutare studenţi şi absolvenţi pentru Programul de Schimb Internaţional – Exchange
Grup ţintă: Studenţi cu profil tehnic, educaţional şi economic, companii ce doresc să se promoveze în rândul acestora.
- Recrutare membri AIESEC Piteşti
Perioadă de desfăşurare: 1 Septembrie 2005 – 13 Noiembrie 2005
Scop: Recrutarea de noi membri pentru AIESEC Piteşti.
Grup ţintă: Studenţi de anul I, II, III şi IV ai facultăţilor de orice profil din Piteşti.
c) Proiecte AIESEC Piteşti adresate companiilor, organizaţiilor non – guvernamentale, studenţilor/absolvenţillor:
4. Conferinţe AIESEC
a) Conferinţe Locale
Seminarul Local de Pregătire (LTS)
Scop: Pregătirea membrilor pe două nivele (membri noi şi membri mai vechi de 1 an).
Participanţi (70): Membri AIESEC Piteşti, angajaţi/manageri ai unor companii din întreaga ţară (foşti membri AIESEC Piteşti), companiile partenere AIESEC Piteşti, studenţi români şi străini participanţi la Programul Internaţional de Schimb - Exchange
- Seminarul Local de Motivare (PiMS)
Scop: Evaluarea activităţii şi preluarea mandatului de către noul consiliu de conducere AIESEC Piteşti.
Participanţi (80): Membrii activi AIESEC Piteşti, angajaţi/manageri ai unor companii din întreaga ţară (foşti membri AIESEC Piteşti), studenţi participanţi la Programul Internaţional de Schimb AIESEC, stagiari străini veniţi la firmele din Piteşti.
- Seminarul Local de Planificare (LPM)
Scop: Planificarea activităţii AIESEC Piteşti pentru perioada 2006 – 2007
Participanţi (50): Membrii activi AIESEC Piteşti, angajaţi/manageri ai unor companii din întreaga ţară (foşti membri AIESEC Piteşti), studenţi participanţi la Programul Internaţional de Schimb AIESEC, stagiari străini veniţi în stagii la firmele din Piteşti. .
b) Conferinţe Naţionale:
- Întâlnirea Naţională pe Programul Internaţional de Schimb (XMM)
Scop: Revizuirea strategiilor aplicate şi a obiectivelor pentru Programul Internaţional de Schimb şi ajustarea acestora
Participanţi (200): studenţi străini participanţi la Programul Internaţional de Schimb, membri AIESEC România, Companii de training, Companiile partenere AIESEC România şi ale organizatorilor, angajaţi/manageri ai unor companii din Romania (foşti membri AIESEC).
- Seminarul Naţional de Pregătire (NPS)
Scop: Pregătirea membrilor AIESEC cu cunoştinţe de bază (membri noi) şi cunoştinţe de management şi leadership (membrii mai vechi de un an din organizaţie).
Participanţi (500): Membri AIESEC România, foşti membri ai organizaţiei, companiile partenere AIESEC România, studenţi români şi străini participanţi la Programul Internaţional de Schimb, Companii de training.
- Congresul Naţional (NC)
Scop: Stabilirea strategiilor şi direcţiilor AIESEC România pentru perioada iunie 2006 – mai 2007.
Participanţi (150): Consiliile de conducere ale celor 13 comitete locale ale AIESEC România şi unul din Republica Moldova, angajaţi/manageri ai unor companii din întreaga ţară (foşti membri AIESEC România), reprezentanţi ai companiilor ce colaborează cu AIESEC România şi AIESEC Piteşti.